Jdi na obsah Jdi na menu
 

Max doma

10.2.2015:

Dobrý den,

posílám zprávu o Maxíkovi, kterého jsem si od vás vzala 1.5.2014.

Je to moc veselý a společenský pejsek, má rád lidi a hlavně svou paničku – mě :-), je to takový závislák na člověku. Maxík je moc čistotný, a zatímco jsem v práci, vydrží v bytě sám, tiše jako myška. Moc rád jí, rád se mazlí, drbe i češe a hlavně miluje procházky venku, tam se z něj stává neunavitelný živel. Energie má opravdu na rozdávání. Je to lovec a jeho velmi oblíbená činnost je hrabání myší. Bez problémů jezdí autem i vlakem, kterým cestujeme docela často. Chodíme na cvičák, kde se učíme pozitivní motivací a odměňováním, oba nás to moc baví. V neposlední řadě je třeba zmínit jeho lásku k fenečkám, která je obrovská :-)

Máme jediný problém a to jeho nesnášenlivost vůči psím klukům. Štěňátka a malí pejsci nevadí, ale jakmile potkáme trochu většího a dospělého psa, Max začne z vodítka útočit. Párkrát už to volně pobíhající protivníci nevydrželi a vrhli se na něj, ale Max je neponaučitelný a provokuje dál. Zatím naštěstí všichni měli košík, ale mám strach, že jednou vyprovokuje nějakého psa bez náhubku…

Maxíček je vděčný pejsek, pořád spokojeně mrská ocasem a je na něm vidět, že je na světě rád – takový věčný optimista. Mockrát vám za něj děkuji, život s ním nabral úplně jiných rozměrů a doufám, že spolu prožijeme ještě spoustu pěkných let.

S pozdravem a přáním všeho dobrého Jana Házová a Max

maxdoma.jpg