Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bertík doma

27.2.2016

Dobrý den,

právě to bude rok, co jsme si z Vašeho útulku odvezli kocourka Bertíka (protože už doma Bertíka máme - pejska, přejmanovali jsme ho na Šmudlu). Svému jménu dělá skutečně čest, jak je vidět na jedné z fotek, co Vám zasíláme.

Šmudlovi se daří výborně. Je to zdravý a velmi vitální kocourek. Během roku co je u nás jsme zvládli úspěšně kastraci, všechna očkování a podařilo se nám téměř úplně vyléčit a zbavit se rýmy a potíží s očima. Na poslední kontrole paní veterinářka Šmudlu moc chválila, že je to zdravý a šikovný kocourek.

Šmudla je taková naše polodomácí kočička. Přes léto chce být vesměs spíš venku a domů chodí nanoc, ale teď přes zimu je zase spíše doma. Necháváme ho, aby si chodil domů a ven jak sám chce, takže je to jen na něm. Díky kastraci se opravdu netoulá a nejdelší výšlapy podniká k sousedům. Mezi jeho nejoblíbenější činnosti patří venku lezení po stromech a strašení našich i sousedovic slepic. V létě si také velmi oblíbil houpací síť, ve které spí hodiny a nerad do ní někoho pouští.

Jinak doma nejraději sedí na okně a kouká ven, hraje si s kuličkami, které nahání po domě a nejraději mi schováná pod gauč fixy a pera. Je to veliký mazel, ale má i svou hlavu a umí se vztekat, když se mu něco nelíbí. Například když chystáme konzervu k snídani příliš pomalu. Je to veliký jedlík, není nějak vybíravý, ale ze začátku nám nechtěl moc jíst granule, ale spíš konzervy. Ale teď už vesele baští všechno, tak dostává ráno a večer konzervu a přes den má v mističce granule kdyby měl hlad. Občas si dá rád libové masíčko a rýži.

Je to nesmírně šikovný myšolov. V létě nám nosil několik myšek denně. Několikrát to byl docela šok, když mi donesl myšku až do kuchyně a položil mi ji k nohám. Myška totiž několikrát nebyla uplně zakousnutá a začala nám běhat po domě, kde jsme ji společnými silami i se Šmudlou vždy nakonec odchytili.  K Vánocům dostal novou prolízačku, ze které má skvělý přístup na okno do ulice, kde rád sedává a kouká ven. A velmi si oblíbil také nový televizní kanál TV Mňau . Je také velmi dobrým kamarádem při učení i relaxaci.

V současnosti zvažujeme, že bychom Šmudlovi pořídili kamaráda na hry a devastaci našeho domu . Sám toho má totiž už plné packy. Rádi se na Vás potom opět obrátíme .

S pozdravem a přáním mnoha nových domovů pro Vaše kočičky a pejsky

Eliška, Radek a Šmudla

bertik_10.jpg

bertik_11.jpg

bertik_12.jpg

bertik_13.jpg

bertik_14.jpg

 

17.2.2015:

Dobrý den,

asi před 14 dny jsme si z Vašeho útulku vzali koťátko Bertíka. Bertík se má velice dobře. Krásně papá, ihned se zkamarádil s našimi pejsky, je to nezbeda, rád si hraje. Nejvíce se baví rvačkami s hračkou-kocourem v botách  a také schováváním propisek a fixů pod gauč a křesla. Miluje domácí práce, hlavně mop ho nesmírně zaujal. Je velmi společenský, rád se s námi mazlí a spinká, když dojdeme z práce tak na nás čeká a ihned se chce pomazlit. A také mu asi budeme muset brzy pořídit vlastní notebook, protože když na něm pracujeme, dožaduje se být na klíně a s oblibou se prochází po klávesnici, když nejsme nablízku.

Stále je většinu dne doma, ale velmi rád chodí ven na dvorek a zahradu, už se sám dožaduje několikrát za den u dveří, že chce jít ven. Teď když je venku sluníčko a teplo, vydrží na dvorku běhat se psi i dvě hodiny a odmítá jít domů. :D  Antibiotika co jsme od vás dostali už dobral, očička jsme mazali a už mu neslzí, rýma se zlepšila, ale stále malinko přetrvává. Nějak jsme si zvykli a počítáme že to asi bude chronického charakteru. Jinak je kocourek živý, hravý, nevypadá, že by ho něco trápilo.

Psaní tohoto mailu se zaujetím pozoroval, ale stahování fotek ho unavilo a usnul :D

Chtěli bychom Vám moc poděkovat za úžasnou práci, kterou odvádíte.

S pozdravem a přáním mnoha nových páníčků pro vaše kočičky a pejsky

Eliška Štefanová a Radek Opluštil

bertik_1.jpgbertik_2.jpg